Documentar Tractoare
+13
gabitala
dragos17
Farming_XX
Mihay92
wnw
Sergiu
Leo
Liviu
Firion
slide7920
costy92
cosminandrei12
Teodor (john deere)
17 participanți
Farming Simulator Romania Forum :: Farming Simulator 2013 :: Farming Simulator 2013 - Subiecte mai vechi :: Discutii Libere
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Documentar Tractoare
@wnw este o parere personala (parerea mea) ca adblue (uree sau pislau dezodorizat si colorat) ii o tampenie. Ad blue injectat in esapament (nu motor-chiuloase) reduce noxele din gazele de esapament ale motoarelor diesel.
Problema mea personala ii ca cauzeaza costuri suplimentare la echipamente si asa prea scumpe. Din pacate in agricultura nu agricultorul are ultimul cuvant de spus la pret nici oamenii care consuma pordusele asa ca noi purtam cheltuielile pentru acest sistem.
AdBlue nu este ieftin nici el in parte. Pe langa asta este coroziv si necesita rezervoare si pompe speciale.
Deci problema mea este ca genereaza mai multe cheltuieli decat economii (acel consum redus de motorina obtinut cu SCR nu are nici o treaba cu SCR-ul ci este obtinut din management-ul motorului care poate rula "mai murdar")
@ Mihay92 tind sa iti spun ca marea parte din poluare nu este realizata in segmentul agriculturii ci mai degraba industrie si transporturi (aici ti-as enumera avioanele care polueaza exagerat de mult si mai ales in straturile mai sensibile superioare ale atmosferei dar ma duc deja prea offtopic). In comparatie cu alte ramuri avem de-a face in agricultura cu resurse reinoibile (porumb pt metanol, biodiesel la fel ca rapita si alte plante oleaginoase care dioxidul de carbon emis este pus inapoi in planta in urma porcesului de fotosinteza bla bla bla)
Poluarea cea mai mare in agricultura se face din obtinerea pesticidelor si ingrasamintelor in lantul de productie a alimentelor si in cresterea animalelor.
Problema mea personala ii ca cauzeaza costuri suplimentare la echipamente si asa prea scumpe. Din pacate in agricultura nu agricultorul are ultimul cuvant de spus la pret nici oamenii care consuma pordusele asa ca noi purtam cheltuielile pentru acest sistem.
AdBlue nu este ieftin nici el in parte. Pe langa asta este coroziv si necesita rezervoare si pompe speciale.
Deci problema mea este ca genereaza mai multe cheltuieli decat economii (acel consum redus de motorina obtinut cu SCR nu are nici o treaba cu SCR-ul ci este obtinut din management-ul motorului care poate rula "mai murdar")
@ Mihay92 tind sa iti spun ca marea parte din poluare nu este realizata in segmentul agriculturii ci mai degraba industrie si transporturi (aici ti-as enumera avioanele care polueaza exagerat de mult si mai ales in straturile mai sensibile superioare ale atmosferei dar ma duc deja prea offtopic). In comparatie cu alte ramuri avem de-a face in agricultura cu resurse reinoibile (porumb pt metanol, biodiesel la fel ca rapita si alte plante oleaginoase care dioxidul de carbon emis este pus inapoi in planta in urma porcesului de fotosinteza bla bla bla)
Poluarea cea mai mare in agricultura se face din obtinerea pesticidelor si ingrasamintelor in lantul de productie a alimentelor si in cresterea animalelor.
Firion- Mesaje : 176
Data de inscriere : 04/01/2013
Reputatie : 0
Se aduna toate stai linistit,de acolo putin de dincolo putin si tot asa.
Mihay92- V.I.P Gold
Data de inscriere : 10/03/2013
Reputatie : 1
@Firion: Multumesc pentru lamurire.
@Mihay92: Exact, vorba aia, mic cu mic se face mare.
@Mihay92: Exact, vorba aia, mic cu mic se face mare.
wnw- Mesaje : 51
Data de inscriere : 11/11/2012
Oare chiar este adevarat?Big Bud este cel mai mare si puternic tractor din lume cu puterea de 760 cp?
Farming_XX- Mesaje : 79
Data de inscriere : 21/06/2013
da asa e Big Bud e cel mai puternit si eixsta o versiune cu motor Detroit Diesel v16 (16 cilindri in v) care are 1,100 cp
dragos17- Mesaje : 306
Data de inscriere : 14/09/2012
Numai cand ma uit la el mi se face rau:)) Da este cel mai mare tractor din lume la momentul actual cu 900 cai putere si 1.900 de turatii 8,2 metrii lungime - 6,1 metrii inaltime - 4,3 metrii latime Cauciucuri cu diametru de 2,4metrii,costa 300.000 de dolari pe vremea sa,1977,acum este pus la pastrare,dupa cum am citit,in Acres Agribition Centre din Iowa Nu as vrea sa stiu cam ce ar face un asemenea tractor daca l-am aduce in Romania,am fi atat de europeni incat nu am mai folosii pluguri,ci tractoare Big Bud )Farming_XX a scris:Oare chiar este adevarat?Big Bud este cel mai mare si puternic tractor din lume cu puterea de 760 cp?
Vizitato- Vizitator
ce parere aveti despre tractoarele hurlimann..cine stie bineinteles
Leo- Moderator
Reputatie : 3
Hurliman e acelasi lucru cu deutz,same,lamborghini din cate stiu
Liviu- Moderator
Data de inscriere : 11/09/2012
as era si pe la mine la tara odata
si pe la voi
sunt filmari din perioada 94-95
si pe la voi
sunt filmari din perioada 94-95
cosminandrei12- Mesaje : 239
Data de inscriere : 23/11/2012
O noua presa de balotat de la Deutz Fahr !!! (Frumoasa) !!!
ionut_ionut- Mesaje : 134
Data de inscriere : 25/08/2013
De la deutz tot e frumos nu doar presa asta
Sergiu- Mesaje : 170
Data de inscriere : 31/05/2013
marian312- Mesaje : 335
Data de inscriere : 04/10/2012
mtz belarus dupa anul 2000, pareri ?
Leo- Moderator
Reputatie : 3
UTB 530
Ce bine aratau in imaginile astea asa noi
Ce bine aratau in imaginile astea asa noi
gabitala- Mesaje : 122
Data de inscriere : 16/09/2012
da erau frumoase ,ala din poza este pt export la spanioli mai robuste
SUMMNI- Mesaje : 98
Data de inscriere : 06/10/2012
O da :X :*
Teodor (john deere)- Mesaje : 364
Data de inscriere : 25/09/2012
Mai de mult ne spuneai ca ai JD-uri 7R, Lexion acum vrei Axion850 ?
Mihai Alexandru- Mesaje : 421
Data de inscriere : 26/12/2012
daca va intereseaza
priviti
povesteste despre istoria UTB Brasov
si despre modelul Universal 650
priviti
povesteste despre istoria UTB Brasov
si despre modelul Universal 650
cosminandrei12- Mesaje : 239
Data de inscriere : 23/11/2012
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Marci tractoare,pareri-discutii
» Poze si videoclipuri -andrei1998-
» Documentar tractoare
» Pozele cu utilaje agricole
» Cum schimb textura la tractoare?
» Poze si videoclipuri -andrei1998-
» Documentar tractoare
» Pozele cu utilaje agricole
» Cum schimb textura la tractoare?
Farming Simulator Romania Forum :: Farming Simulator 2013 :: Farming Simulator 2013 - Subiecte mai vechi :: Discutii Libere
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum