Moduri by kitt (aka Pekarov)
+5
VASYLE21
SkylineR34
Leo
sdfkz
kitt
9 participanți
Farming Simulator Romania Forum :: Farming Simulator 2013 :: Farming Simulator 2013 - Subiecte mai vechi :: Modurile membrilor in curs de procesare
Pagina 1 din 1
Moduri by kitt (aka Pekarov)
Salutari tuturor!
Incep cu o scurta prezentare, sunt un amic al lui sdfkz, m-a rugat sa mentionez numele dupa care m-ar recunoaste lumea pe aici, adica Pekarov Band, am lucrat cu el la texturare pe diverse modele: excavatorul p-802, tih 445-ul, stivuitorul umt si tamburul de irigat ocmis.
Nu sunt un fan inrait al jocului dar imi place sa modelez tot felul de chestii in 3D. Ultimul model la care am lucrat zilele astea m-am gandit sa-l fac si mod pentru joc, ca tot am adunat cat de cat experienta cu sdfkz si modurile lui. =D
Modelul a inceput ca un Renault 12 pe care l-am construit din ce in ce mai mult catre o Dacie 1300, diferenta mare la exterior nu e, dar cum vorba multa e saracia omului, postez cateva imagini:
Mai raman de facut geamurile, interiorul (bord, scaune) si cateva accesorii pe interior si exterior. Sper sa ma incadrez in maxim 20.000 poligoane. Initial am vrut s-o fac low-poly dar trebuiau sacrificate prea multe detalii. E bun si asa!
Multa bafta baietilor cu modul forestier!
Edit:
Video-ul e putin mai vechi, inainte sa-mi dau seama ca, capota se deschide invers. =D
Incep cu o scurta prezentare, sunt un amic al lui sdfkz, m-a rugat sa mentionez numele dupa care m-ar recunoaste lumea pe aici, adica Pekarov Band, am lucrat cu el la texturare pe diverse modele: excavatorul p-802, tih 445-ul, stivuitorul umt si tamburul de irigat ocmis.
Nu sunt un fan inrait al jocului dar imi place sa modelez tot felul de chestii in 3D. Ultimul model la care am lucrat zilele astea m-am gandit sa-l fac si mod pentru joc, ca tot am adunat cat de cat experienta cu sdfkz si modurile lui. =D
Modelul a inceput ca un Renault 12 pe care l-am construit din ce in ce mai mult catre o Dacie 1300, diferenta mare la exterior nu e, dar cum vorba multa e saracia omului, postez cateva imagini:
Mai raman de facut geamurile, interiorul (bord, scaune) si cateva accesorii pe interior si exterior. Sper sa ma incadrez in maxim 20.000 poligoane. Initial am vrut s-o fac low-poly dar trebuiau sacrificate prea multe detalii. E bun si asa!
Multa bafta baietilor cu modul forestier!
Edit:
Video-ul e putin mai vechi, inainte sa-mi dau seama ca, capota se deschide invers. =D
Ultima editare efectuata de catre kitt in Mar 4 Dec - 23:08, editata de 3 ori
kitt- Mesaje : 10
Data de inscriere : 25/11/2012
Reputatie : 0
Re: Moduri by kitt (aka Pekarov)
Ooooo ce surpriza domnule! PEKAROV BAND....auzi si tu...AMIC...si noi ne stim de 21 de ani. Ma asteptam sa ma iei prin surprindere cu un mod pe masura! Respectu ii MAXIM! Asta o sa fie DACIA padurarului.....bine inteles la FOREST ADDON!
sdfkz- Mesaje : 223
Data de inscriere : 14/11/2012
frumos.si daca o sa fie a padurarului culoarea va fi verde nu ?)
Leo- Moderator
Data de inscriere : 14/09/2012
Reputatie : 3
Dacia padurarului. =Dl_leo_messy a scris:frumos.si daca o sa fie a padurarului culoarea va fi verde nu ?)
Chiar nu m-am gandit la culoare inca. Eventual fac textura pe layere: las un layer jos in stack pentru o culoare de baza si fac modificarile necesare pe layere suprapuse. In cazul asta daca nu-mi convine cum arata verdele o schimb in 5 secunde. Sau pot scoate mai multe fisiere dds si va alegeti voi din 3-4 culori diferite, dupa preferinta.
Frumos, ce bine ca mai sunt modelatori 3d care se pricept cu adevarat!
Bravo!
Bravo!
SkylineR34- Mesaje : 173
Ooo Domnu Pekarov,chiar ma intrebam de ce nu esti prezent pe vreun forum stiind ca ai texturat atat de bine modurile lu' seby!Felicitari pt dacie!!! si bun venit printre noi maestre:)!!!
VASYLE21- Mesaje : 73
Data de inscriere : 23/10/2012
Faina rau masina chiar ai acel ceva
Liviu- Moderator
Data de inscriere : 11/09/2012
Update, 8 Decembrie 2012!
Mii de multumiri pentru aprecieri!
Update, 8 Decembrie 2012!
(click pe imagini pentru rezolutie mare)
+ un zoom-in special pentru sdfkz
(avem o mica gluma intre noi cu switch-urile de tip on/off =D)
(click pe imagini pentru rezolutie mare)
+ un zoom-in special pentru sdfkz
(avem o mica gluma intre noi cu switch-urile de tip on/off =D)
Ambient occlusion-ul e facut la calitate mica pentru prezentare. Pe unde vedeti pete, dungi si pixeli de culoare neagra si alte probleme se rezolva cu setari mai bune de render si rezolutie mai mare (care dureaza si mai mult clar). Deocamdata le-am facut rapid pe setari minime pentru rapiditate. Chiar daca mai raman erori dupa, se rezolva in Photoshop fara nici o problema (+ ca Ambient Occlusion-ul se suprapune cu layer-ul de diffuse, nu bate nimic la ochi la urma).
Mai ramane putin de surubarit la bord (+ inca nu m-am prins cum sa combin freeze transformation-ul cu inclinatia acelor de la ceasurile de pe bord pentru animatie). Urmeaza volanul cu axul, pedalele, schimbatorul de viteze, geamurile si ceva accesorii pe usi (manere, manete rotative pentru geamuri si eventual ghidusiile acelea mici ce blocheaza usile).
Daca mi-a scapat ceva astept un reply.
Arata super
Liviu- Moderator
Data de inscriere : 11/09/2012
ce inseamna sa fi anonim atata timp si sa uimesti pe toata lumea cu modurile tale.foarte bine lucrat
Leo- Moderator
Cum ii anonim ma prietene? Ia citeste si tu mai sus...sa vezi cine este!
PEKAROOOOV oglinzile nu is alea originale! ....Puisor vezi ca ninge....avem lucru...am pus in functiune freza de zapada....iesim la o bomba?!
PEKAROOOOV oglinzile nu is alea originale! ....Puisor vezi ca ninge....avem lucru...am pus in functiune freza de zapada....iesim la o bomba?!
da eu l-am considerat anonim deoarece nu auzisem de el pana acum(este parearea mea personala sper sa nu jignesc pe cineva )
Leo- Moderator
Nici o problema, am inteles ce vroiai sa zici in post-ul anterior. Nu prea particip pe forumuri de fel, lucrez mai incet si prefer sa bibilesc tot felul de detalii, geometria poligoanelor, spatiu uv, soft/hard edges. Intreaba-l pe sdfkz cat se plictisea cand faceam texturarea la utilaje, nu ma consider satisfacut pana nu e exact asa cum il vreau eu, cateodata nici atunci. =Dl_leo_messy a scris:da eu l-am considerat anonim deoarece nu auzisem de el pana acum(este parearea mea personala sper sa nu jignesc pe cineva )
Eeee mai conteaza oglinzile acuma. Lasa ca le ghidusesc pe modelul actual cred ca trebuie doar sa fie mai mici colturile rotunjite din exterior si un scale vertical tot acolo. Suna-ma cand iesi sa impingi zapada ca vin la un cui si-o bomba. Nu mai am credit pe telefon.sdfkz a scris:PEKAROOOOV oglinzile nu is alea originale! ....Puisor vezi ca ninge....avem lucru...am pus in functiune freza de zapada....iesim la o bomba?!
Bravo mestere!!
SkylineR34- Mesaje : 173
Update, 15 Decembrie 2012!
Intr-un final, am reusit sa completez modelul: modificat oglinzile exterioare, adaugat geamuri, stergatoare, piese cromate, aerisiri dupa usile din spate, interior complet (oglinda, bord, ax volan cu de toate!, casetofon, ceasuri extra, schimbator, frana de mana, pedale, bancheta si scaune + captuseala de pe interiorul usii cu tot ce are nevoie). Culorile diferite din poze reprezinta fiecare cate un fisier dds pentru textura, am imbinat spatiile uv in asa fel incat sa-mi intre in cat mai putine fisiere fara pierderi in detaliu. Deci tot ce-i pe crem, intra pe un fisier dds, tot ce-i pe albastru deschis pe alt fisier dds si asa mai departe cu exceptia geamurilor, oglinzilor si culorii rosie inchisa desaturata (pentru piese cromate).
Realizez ca, din punct de vedere tehnic, modelarea probabil nu e chiar corect facuta. E prima masina pe care o modelez in 3D, resursele ajuta dar din punctul de vedere al unui ochi neformat in mecanica, nu poate iesi ceva 100%. =)
Inainte sa ma gandesc sa modelez si interiorul in detaliu imi setasem o limita de 20.000 poligoane pe care o depasisem cu vreo 1000, dupa ce am zis ca-l fac mai detaliat am zis 30.000; le-am depasit pe amandoua dar considerand ca are 31.953, e cat de cat incadrat acolo. A iesit o combinatie intre low-poly si high-poly pana la urma. UV-ul e complet deci ramane doar texturarea si partea de script.
Manerele de pe interiorul usilor sunt modelate de sdfkz! Mi-am mancat nervii intr-o noapte cu modelul si nu reuseam nicicum sa le fac sa arate cat de cat bine.
arata superb DACIA sper sa fie bine scriptata.
Mihai94- Mesaje : 139
Data de inscriere : 16/11/2012
Daca PEKAROOOOV e prieten bun cu Sdfkz inseamna ca o sa il ajute la scripturi, deci o sa fie animata 100%.
Poligoanele nu sunt multe la detaliile pe care le are.Puteai sa mai scoti din ele la multe obiecte(cand dadeai cu smooth nu se mai observau) dar merge si asa. La 31.953 poly nu cred ca o sa fie i3d-ul mai mare de 40-44MB
Poligoanele nu sunt multe la detaliile pe care le are.Puteai sa mai scoti din ele la multe obiecte(cand dadeai cu smooth nu se mai observau) dar merge si asa. La 31.953 poly nu cred ca o sa fie i3d-ul mai mare de 40-44MB
Ovidole- Administrator
Data de inscriere : 09/09/2012
Reputatie : 1
Si uite asa mai termin un model. Nu va mint, mi-am batut capul cu el la greu, au fost nopti nedormite la o tigara cand nu credeam ca-l mai inchei niciodata dar vroiam neaparat sa incep alt model si m-am incapatanat sa termin Dacia. Ignorati stickerele cu tigrii de pe model, am vrut sa pun ceva poze cat de cat detaliate pe textura sa vad daca nu cumva exista uv-uri busite unde (si daca) se intinde textura iar tigrii au fost o sugestie din partea unei prietene.
Partea de script urmeaza mai tarziu, mi-a ajuns deocamdata. Eventual il rog pe sdfkz sa asezam Dacia in joc, macar ca obiect static, sa vedem cum o afecteaza iluminarea.
Daca PEKAROOOOV e prieten bun cu Sdfkz inseamna ca o sa il ajute la scripturi, deci o sa fie animata 100%.
Da Andrei, eu am sa ii fac scriptu, cromu....si ce mai trebe.
Eu si cu Pekarov, santem vecini si prieteni din 1990...nici nu eram la scoala. Si impreuna am invatat sa modelam...prima data 3d-max dupa care el o avansat mai mult in Maya si eu am ramas in 3d-max. Si trebe sa recunosc, ca la modelat este mult mai bun ca mine...
Da Andrei, eu am sa ii fac scriptu, cromu....si ce mai trebe.
Eu si cu Pekarov, santem vecini si prieteni din 1990...nici nu eram la scoala. Si impreuna am invatat sa modelam...prima data 3d-max dupa care el o avansat mai mult in Maya si eu am ramas in 3d-max. Si trebe sa recunosc, ca la modelat este mult mai bun ca mine...
arata exceptional..asteptam sa o vedem in joc cat de curand.
Ovidole- Administrator
Data de inscriere : 09/09/2012
Reputatie : 1
Andrei Valentin a scris:arata exceptional..asteptam sa o vedem in joc cat de curand.
sunt de acord cu Andrei foarte bine daca ai inceput cu o dacie si arata demential nu pot sa imi imaginez decat un Utb demential dar fiind prieten cu colegu sdfkz banuiesc ca ai boala pe excavatoare
Vizitato- Vizitator
Ce se mai aude despre acest proiect? este abandonat?
Unlimited_Fs- Mesaje : 36
Data de inscriere : 09/10/2012
Subiecte similare
» moduri vasilisvasilis31
» modurile VIP by vasilisvasilis31
» Imagini si capturi video (SP)
» [W.I.P.] V.I.P. mods by RHR
» Moduri noi
» modurile VIP by vasilisvasilis31
» Imagini si capturi video (SP)
» [W.I.P.] V.I.P. mods by RHR
» Moduri noi
Farming Simulator Romania Forum :: Farming Simulator 2013 :: Farming Simulator 2013 - Subiecte mai vechi :: Modurile membrilor in curs de procesare
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum